Info-vergadering Mijnwerkersstatuut 11 maart UPDATE

Welkom bij Mijnwerker.info, de onafhankelijke info-site voor mijnwerkers !

Er kwamen meer dan 350 mijnwerkers opdagen. De zaal was overvol. De verschillende sprekers gaven aan dat we op dit moment nog volledig op drijfzand staan. Sinds de afschaffing van het statuut per 31/12/2011 kunnen ook de diensten van de RVP geen informatie meer geven aangaande de mijnwerkerspensioenen. Dit zal zolang duren totdat er een nieuwe wet gestemd is. Op dit moment hebben we “het klad” van een wetsontwerp gekregen, wél met de uitleg dat alle partijen er “inhoudelijk” eens over zijn. Deze partij, mijnwerkersstatuut en vertegenwoordiger van de mijnwerkers, is het alleszins niet eens met de inhoud van “het klad”. We hebben ook de grootste twijfels aan de cijfers waarmee men probeert te minimaliseren (en verdelen). Tussen de aanzwezigen waren er alleszins al een heel pak meer dan “12” !

Bovendien heeft men altijd tegen ons gezegd dat de akkoorden, afgesloten in 1989 onwrikbaar zouden zijn, terwijl nu toch blijkt dat die akkoorden maar een vodje papier zijn voor deze regering. Aangezien men de stop uit de fles getrokken heeft is nu ook de “geest uit de fles”.  Uit alle reacties die we mochten ontvangen stellen we immers vast dat er zoveel onrecht en verschillen zijn gemaakt om de groep mijnwerkers te verdelen. Hoog tijd voor rechtvaardigheid!

Ken je nog collega’s, vrienden of familie die ook in de mijn gewerkt hebben? Laat hen dan ook zo snel mogelijk registreren, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken

Heb je op KS gewerkt, vul dan eerst je registratieformulier zo volledig mogelijk in. Wij houden iedereen die zich inschrijft op de hoogte via een nieuwsbrief.

Heb je vragen, dan is er ook plaats voorzien bij opmerkingen om die te stellen.

Reacties uit de pers:

Het Nieuwsblad 12 Maart 2012

TV Limburg 11 Maart 2012

HBVL 10 Maart 2012

Internetgazet 9 maart 2012