Wake up call !!!

30 september 2017 => de dag van de waarheid, de dag dat we elkaar weerzien

Zie dat je er bent, hou de facebook pagina’s ksmijnwerkers in het oog, en kom geregeld ook eens een kijkje nemen bij ons, op www.mijnwerker.info
Op de facebookpagina’s schetsen we dag op dag, alle gebeurtenissen van 1989. Zo kan je alles herbeleven, maar ditmaal met ALLE informatie. We houden niets achter, dat verzekeren we je. Hoog tijd dat het ECHTE verhaal verteld wordt.

 

Herinner je dit nog ?

De eerste stickers verschenen ineens overal, het ging een woelige lente worden…

Zowel in Beringen als Zolder verschenen de pamfletten die opriepen tot de eerste actiedag. Een actie waarbij we in onze blauw mijnwerkerspak de straat opgingen.

Op 30 September 2017 komen we allemaal, exact 25 jaar na de sluiting van de laatste Steenkoolmijn Zolder, samen op het mijnterrein te Zolder. Zeg het voort, deel deze boodschap, volg (like en deel) de berichten op onze website en facebookpagina

Tijdlijn verzet onder leiding van de opzichters en hoofopzichters

KS – Opzichters en Hoofdopzichters roepen op tot de 1ste Actiedag
Maandag, 10 april 1989. Ondanks de tegenwerking van de vakbonden organiseren de opzichters het protest. Aanwezigheid 97.5 % !!! Iedereen is bereid om te vechten voor hun rechten, niemand blijft achter, behalve die, die door de opzichters werden aangeduid om de veiligheid van de ondergrond te verzekeren en enkele die te ziek waren.

Verslag VTM

KS-Vriendenkring nodig uit op 30 september 2017

Op 30 September 1992 werd de laatste KS-zetel Zolder gesloten. Hiermee kwam een einde aan de steenkolenwinning in België.

Het is dus op 30 September 2017 precies 25 jaar geleden dat wij, mijnwerkers, deze bittere pil te slikken kregen.

Ondanks het zware en ongezonde werk, was werken in en op de mijn iets speciaals. Diegenen die het mochten meemaken kijken hierop nog met trots en fierheid op terug. Komen we onze makkers van weleer toevallig tegen, dan komen de verhalen terug boven.

Daarom wil de KS-Vriendenkring op 30 september 2017 iedereen uitnodigen op de KS-Zolder mijnsite, zodat we nog eens allemaal samen deze verhalen en vriendschappen kunnen ophalen.

Wil jij hieraan meewerken ? We zoeken medewerkers en sponsoren, zodat we er een onvergetelijke herdenking kunnen van maken.

Stuur een mailtje met jouw gegevens naar info@mijnwerker.info

Alvast hartelijk dank namens het bestuur

Robert
Secretaris KS Vriendenkring