Het nieuwe KB is op 30/4/2012 verschenen

Publicatie_2012022166

Klik op de link hierboven, en je kan het op 30 april 2012 gepubliceerde Koninklijk Besluit zelf lezen. Welk zijn de stappen die je nu moet nemen?

 1. Volg onze raad op: neem contact op met de Rijksdienst van Pensioenen te Hasselt (en nergens anders !!!) en dien je aanvraag tot mijnwerkerpensioen in bij hen. Je zal van hen een schriftelijk antwoord krijgen.
 2. Is dit antwoord negatief en meen je toch recht te hebben op een mijnwerkerpensioen? Neem dan contact op met je vakbond. De vakbonden hebben toegezegd om juridische ondersteuning te geven voor de mijnwerkers die benadeeld zijn.
 3. WACHT niet af, heb je recht op je mijnwerkerspensioen, neem het dan!

We zouden het op prijs stellen als iedereen ons tevens op de hoogte houdt van de evolutie van zijn dossier (mailen naar info@mijnwerker.info).

Dat dit Koninklijk besluit er nu zo snel gekomen is, is te danken aan de belangeloze inzet van enkele mijnwerkers die er in slaagden om de boodschap over te brengen aan een snel groeiende groep ex-collega’s. Ook de vakbonden zijn van in het begin aan onze kant komen staan, een wapenfeit dat we zeker niet mogen vergeten!

Ze mogen alleszins zeggen van koolputters wat ze willen, maar we zijn wel solidair! Ook al zijn we méér dan 20 jaar later, de vlam brandt nog steeds!

We zijn er in geslaagd om de aanval die op de pensioenen van alle 27382 mijnwerkers was ingezet te counteren. De herberekening van de pensioenen was namelijk de volgende stap. Het KB stelt nu ook deze financiele voordelen (zoals de verwarmingstoelage) waar we recht op hebben veilig.

We zijn er in geslaagd om bijna alles terug recht te zetten wat bij de regeringsvorming zomaar van tafel was geveegd. En dit omdat jullie één blok vormden. Zolang wij dat blijven doen, wordt er met ons rekening gehouden.

Er is echter nog steeds een probleem voor 12 bovengronders volgens het ministerie van pensioenen. Volgens diezelfde bron is men op zoek naar een oplossing voor deze mensen conform de afspraken van 1989. Ons standpunt is klaar en duidelijk: geen enkele mijnwerker laten we in de steek! Samen zijn we sterk. Zolang we alles op de voet volgen, samen met jullie, zijn we een factor waar men mee rekening houdt. Spreek erover met jouw ex-collega’s, laat hen ook intekenen op onze site. Hoe meer mijnwerkers we kunnen bereiken, hoe sterker we zijn.

Hou onze site in het oog, binnenkort nodigen we jullie uit maar dan onder de naam KS-Vriendenkring. Dat wordt de vereniging die in toekomst onder meer jullie mijnwerkersbelangen zal behartigen.

 

4 gedachten over “Het nieuwe KB is op 30/4/2012 verschenen”

 1. op 04/05/2012 heb ik mijn aanvraag gedaan om mijn pensioen op 55 jaar vermits ik op de kolenwasserij werkte telt dit mee met ondergrond ik heb van 1991 tot 1995 bijgekregen voor mijn statuut vermits ik de regeling nam in 1989 (regeling 800000).maar ik krijg foutieve informatie dat ik 2012 geen recht heb op pensioen terwijl ik aangevraagd heb als ik 55 ben.men haalt alle persoonlijke informatie van de site die betrekking hebben tot mijn loopbaan ans mijnwerker.Dit kan niet vermits de man op de RVP in hasselt zei da ik recht had op dat pensioen op 55 met die regeling.ik wil bezwaar indienen via de vakbond om dit aan te vechten.

    1. Hallo Johan

     Vermits jij gelijkgesteld bent als ondergronder, zal je ook je pensioenrechten behouden. Je kan echter als bovengronder ten vroegste met 55 jaar op pensioen. Zondag zal michel de verschillende pistes duidelijk uitleggen

     Mvg

     Robert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.