Hommage aan de echte mijnwerker

Vandaag was ik samen met onze voorzitter, Michel op een begroeting. Onze goede vriend en collega Bèr (Robert) Goossens is overleden op 14 mei 2016.

Bèr stond erop als een échte mijnwerker te gaan. De blauwe kiel, helm, mijnlamp lagen mee opgebaard. Naast hem een foto waarop hij samen met andere collega’s in volle actie was. Bèr, een voorvechter, een man die vooraan stond, op de barricaden, Klaar om te vechten voor wat ons lief was, voor zijn kameraden, zijn mensen.

Maar bovenal een echte mijnwerker, in hart en nieren!

Het is aan dit soort mensen dat wij veel te danken hebben. Zij stonden mee aan de wieg van akkoorden, waardoor vele duizenden mijnwerkers een waardige compensatie kregen, op vervroegd pensioen konden gaan. We hebben niet kunnen voorkomen dat de mijnen gesloten werden, maar we hebben héél zeker het leed kunnen verzachten. Is het nu allemaal in kannen en kruiken ? Heel zeker niet, er zijn nog steeds pijnpunten, oneerlijkheden, een onbetrouwbare en wispelturige overheid, …   Velen denken “laat maar bollen”. Maar het is juist dan dat de dingen ontsporen.

Bèr verlaat ons nu. Maar maant ons tegelijkertijd om waakzaam te blijven. Hou ons verleden, onze kameraadschap in ere. Help en steun elkaar. Eens een mijnwerker, altijd een mijnwerker !

Robert, Secretaris KS Vriendenkring

2 gedachten over “Hommage aan de echte mijnwerker”

  1. Ik ben een van de zonen van Robert (ber) en wou jullie toch even befanken voor dit laatste woord. Zo was mijn vader ten voette uit , onrecht en ongelijkheid kon hij niet verdragen. Zelfs de laatste dagen van zijn leven niet. Hij was een fiere man. En ik ben trots om te kunnen zeggen : ” ik ben een zoon van een mijnwerker!!!”. Daar mag je fier op zijn. Houd jullie goede werk in stand. mvg Nico

    1. Bedankt Nico, dat zullen we zeker doen. Bèr zal altijd onlosmakelijk verbonden zijn met dat wat we deden in de mijn en voor de mijnwerkers van KS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.