KS-Vriendenkring nodig uit op 30 september 2017

Op 30 September 1992 werd de laatste KS-zetel Zolder gesloten. Hiermee kwam een einde aan de steenkolenwinning in Belgiƫ.

Het is dus op 30 September 2017 precies 25 jaar geleden dat wij, mijnwerkers, deze bittere pil te slikken kregen.

Ondanks het zware en ongezonde werk, was werken in en op de mijn iets speciaals. Diegenen die het mochten meemaken kijken hierop nog met trots en fierheid op terug. Komen we onze makkers van weleer toevallig tegen, dan komen de verhalen terug boven.

Daarom wil de KS-Vriendenkring op 30 september 2017 iedereen uitnodigen op de KS-Zolder mijnsite, zodat we nog eens allemaal samen deze verhalen en vriendschappen kunnen ophalen.

Wil jij hieraan meewerken ? We zoeken medewerkers en sponsoren, zodat we er een onvergetelijke herdenking kunnen van maken.

Stuur een mailtje met jouw gegevens naar info@mijnwerker.info

Alvast hartelijk dank namens het bestuur

Robert
Secretaris KS Vriendenkring

11 gedachten over “KS-Vriendenkring nodig uit op 30 september 2017”

  1. Hallo Tony,

   Inderdaad, en we hopen dan ook om er zoveel mogelijk terug bij elkaar te brengen op 30/9/2017. Hou ook onze facebookpagina https://www.facebook.com/ksmijnwerkers/ in het oog, en probeer zoveel mogelijk vrienden, oude collega’s die je kan bereiken er naartoe te loodsen, zodat ook zij op de hoogte zijn en blijven en de boodschap verder delen.

   Alvast een fijn Paasverlof gewenst

   Mvg

   Robert, Secretaris

 1. Hallo fijn te horen van oud mijnwerkers,zijn de mijnwerkers van Eisden hier ook bij betrokken want zou die ook graag nog eens terugzien ????

   1. En dat is zeer juist, Jean. We zaten allemaal op die grote KS-boot, of je nu in Beringen, Houthalen, Eisden, Waterschei, Winterslag, Zolder werkte, onder zowel als bovengronds, het was onze KS, en nu, 25 jaar na de sluiting van de laatste koolmijn, wordt het eens tijd om nog eens allemaal samen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.