2 gedachten over “Onze facebookpagina kan je ook hier volgen”

 1. Dag Heren.
  Als echtgenote van een oud mijnwerker(Waterschei), heb ik een vraag aan jullie.Hier en daar al eens gehoord niemand kan antwoorden op mijn vraag.(de meeste mannen wisten niet eens dat er werd afgehouden voor het overlijdens fonds)
  Vandaar dat ik ze bij jullie voorleg.
  Bij het uitkeren van het loon in de mijnen werd er telkens een bijdrage afgehouden voor het overlijdens fonds, mijn vraag is waar is dat geld van al die duizenden mensen naar toe??en hebben ze daar nog recht op??
  IK benieuwd of jullie daar een antwoord voor hebben?
  Vriendelijke groeten
  Liliane

  1. Hallo Liliane, Jouw opmerking klopt, er werd idd afgehouden voor een overlijdensfonds. Wat we hiervan weten is het volgende:

   Het overlijdensfonds werd afgeschaft 7 jaar na de sluiting van 1996.
   Het overlijdensfonds voor ambtenaren bestaat nog voor diegenen die er een bijdrage voor betaald hebben tot aan hun pensioen.
   Alexander De Croo heeft dit willen afschaffen op 01 januari 2015 maar dit was juridisch niet mogelijk omdat er bijdragen betaald zijn tot aan hun pensioen.
   Voor de mijnwerkers is dit juridisch niet aanvechtbaar. Dit omdat NV Mijnen niet meer wilde betalen en omdat de termijn van 7 jaar niet juridisch aanvechtbaar is.
   Het geld werd destijds overgemaakt aan de Voorzorgskas der Kempen (pensioenkas mijnwerkers). Deze dienst is opgegaan in de RVP en dus zal de rest van het geld daar zijn terechtgekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.