Registreer hier !

[vfb id=2]

49 gedachten over “Registreer hier !”

 1. Wanneer kan ik op pension als ik getekend heb met de regeling 1988 ?
  Ben nog steeds aant werk op de bouw en nooit gestempeld.

 2. Wat is de bedoeling van het geheel: alle mijnwerkers of de mijnwerkers die nu nog overblijven hun pensioenrechten af te nemen.
  In de twee gevallen onterecht wij zijn tenslotte mijnwerkers en blijven mijn werkers

 3. zelfs als zou alles bij het oude blijven ttz …als ondergronder en na 8 dienstjaren zou ik in principe op mijn 55 ste op pensioen gaan , het pensioen zou dan berekend worden op 45 ste
  dwz 8 (diensjaren ) dus 8/45 berekend op een vowaardig penisoen van ongerveer 1400 euro nu is dat amper 300 euro ….je mag evt wel bijverdienen tot 15 000 euro dit was de uitleg van RVP ergens in oktober 2011 …maw we zijn al van in het begin belogen en bedrogen met dank aan de SP met de heer willy CLAES op kop !! achteraf zelf betrokken in een omkoop schandaal …men heeft lang genoeg gewacht omdat we een kleine minderheid zijn en dit men ons nu probeert op te leggen door het statuut af te nemen …dit mogen we nooit laten gebeuren !!!

  1. Hallo Danny,

   Op dit moment weten we ook niet meer dan je kan vernemen uit de pers. We volgen alles op de voet en zullen zodra we meer weten het aan iedereen doorgeven.

   namens Mijnwerkerstatuut

   Robert

  1. Rene,
   Ook ik heb keuze zes… en ik weet( ‘k hoop dat ‘k fout ben) nu al dat we wééééééral “geschareld” zullen zijn …En das niet negatief bekeken…. Das realist zijn!
   Welkom in dat clubje van die 15 (of iets meer) bovengronders die langer moeten of zullen “mogen”” werken..Want àl diegene die ondergronder ( +kolenwaserij) zijn uit onze keuze 6 hebben allemaal recht om op hun 55 ste op pensioen te mogen gaan zoals we nu lezen!En zouden we tot 62 moeten, Dat ze dan die premie ook maar doorstorten tot aan ons 62 ste he.. ;)))).
   Maar alle gekheid … ik hoop van harte dat diegene die nu op “safe” staan met hun pensioen, dat die ons ook zullen steunen om mee te vechten voor onze rechten!!.En het zou ook doodjammer zijn mocht de vakbond ; die ons in de tijd ook in het “zak” gezeten heeft, ons nu ook weeral de rug toekeren…..

   En zo zie je maar.. de hoeveelste maal is het dat we gestraft worden.. kan er nog iemand volgen………

 4. Hier hebben wij te lang voor moeten vechten om het zomaar weg te gooien.
  die dikkoppen zullen wel lachen in brussel een keer met de sluiting is al meer dan genoeg.

 5. ik dacht vorige week gelezen te hebben dat van 614 ex minwerkers er 15 langer moesten werken en de rest op 55j met pensioen kon gaan??????

 6. Ik hoorde eind jaren 70 van een bediende die de lonen berekende op de mijn dat iedere mijnwerker (ook de bedienden dus) recht had op pensioen te gaan op 60 jaar. Dit zou staan in de akkoorden van Zwartberg.
  Eind jaren 80 werdt gezegt dat na 10 dienstjaren we het statuut van mijnwerker zouden behouden. Ook als bovengrondse mijnwerker, wat blijkt nu. Al die beloften zijn loze woorden. Badankt rode rakkers

 7. Ik heb 5 jaar gewerkt in de mijn van waterschei en heb toen gekozen voor om de wmijn te verlaten met de 800 000 regeling en dus heb ik geen statuut, kunnen wij (want zoals mij zijn we nog met 3000 die geen statuut hebben) ook met 55 jaar op pensioen gaan. en met een volwaardig pensioen dan?

 8. Hierbij wil ik even aangeven dat wij nog met 14 personeelsleden zijn tewerkgesteld op Haven Genk (vroeger zetel langerlo) waarvan er 13 de leeftijd van 55 op dit moment nog niet bereikt hebben . We hebben het statuut van bovengronder maar wat is dat op dit moment nog waard . Mogen we op 60 op pensioen en met welke regeling ?
  Marc

 9. Ik heb 2 jaar gewerkt in de mijn van waterschei en heb toen gekozen(gedwongen omdat ik in beringen of zolder toch hetzelfde ging krijgen) voor de mijn te verlaten met de 800 000 regeling en dus heb ik geen statuut, kunnen wij (want zoals mij zijn we nog met 3000 MIJNWERKERS die geen statuut hebben) ook met 55 jaar op pensioen gaan. en met een volwaardig pensioen dan?Graag reactie.

  RAAR HEE IN DE MIJN GEWERKT MIJNWERKERSLENING GEKREGEN EN TOCH GEEN MIJNWERKERS STATUUT.

 10. ik heb 12 ondergrond van 1978 tot 1989 daarna verder begonnen als zelfstandige in 1990 wanneer heb ik recht op mijn pensioen

  1. Dag Johan

   Ik zit in hetzelfde schuitje, 10 jaar ondergrond van 1980 tot 1989
   en de rest als zelfstandige.
   Voor de veranderingen van de regering zou je pensioen kunnen op 55 weliswaar alleen van de jaren die als ondergronder tellen.
   voor mij was dit ongeveer 350/maand bruto.
   Maar hoe het nu zit is nog steeds onduidelijk.

   groeten Marc

 11. ik heb 5 jaar op ks ondergronds gewerkt…kan er iemand zeggen op welke leeftijd ik op pensioen kan gaan,ik ben nog geen 55 jaar…????

 12. Geld dit voor alle mijnwerkers, ook voor diegene die voor 1988 de mijn verlaten hebben, of alleen voor die van Zolder ?? Regeling na 1988!

 13. ik heb gehoord dat er in beringen -zolder een vriendekring is van ex-mijnwerkers die nog samen akties ondernemen en ook willen opkomen voor ons oosterlijke mijnwerkers

 14. Gisteren 22/03/2012stond er op jullie scherm dat we ons pensioen moesten aanvragen wat bedoelen jullie ermee.Ik wou eigenlijk nog 2jaar werken en dan mijn mijnwerkerspensioen aanvragen kan dit ik ben nu mijn 30ste jaar aan het werken.Graag een reacatie hier over

  1. Marc,
   Eén goede raad, vraag je mijnwerkerpensioen aan! Het perverse is dat in tegenstelling met wat de heren politici zeggen over langer werken, dat je best eieren voor je geld kiest en als het financieel interessanter voor je is, niet wacht. Nu is de kans er, niemand kan garanderen dat de toestand stabiel blijft of zoals we nu gezien hebben men opnieuw zaken wijzigt in de toekomst.

   Mvg Robert

 15. hallo
  als ik mij wil registreen
  ik kom er niet in alles gedaan en kom hij

  Not a valid digit. Please enter a number without a decimal point. zeggen

  wie kan mij helpen

 16. ik heb 7 erkende jaren doordat ik met terugwerkende kracht ben afgedankt toen ze mij op invalidetiet gezet hadden dus van 1980 tot eind 1987, heb ik nu ook nog recht op mijn pensioen op 55 jaar

  1. Hallo Stefan,

   Lees aandachtig het artikel en het KB dat we vandaag gepubliceerd hebben. Enkel de RVP-Hasselt kan jou uitsluitsel geven.

   Mvg

   Robert

  1. Hoi Ronny,
   Tenzij het een vraag is die we zelf kunnen beantwoorden heeft het weinig zin om op ieder persoonlijk geval te antwoorden. We hebben niet de gegevens en ook niet de bevoegdheid om dit te doen. Zoals we al gezegd hebben op onze laatste meeting: volg de brichten op onze site, dan weet je wat je te doen staat. Ik heb net een bericht erop gezet met instructies wat te doen.

   Mvg

   robert

 17. ik ben in 1978 beginnen te werken in 1985 ben ik in de mijn begonnen tot 1989 en sinds dien altijd gewerkt tot nu nooit gestempeld waanneer heb ik secht op pencioen

 18. Ik ben blij dat ik jullie heb leren kennen,( vroeger was ik lid van de B O M ,en ben eruit gegaan na enkele jaren ,en nu lid van jullie ) ik had gehoord een tijdje terug om ons pensioen aan te vragen,wel ik kan je nu vertellen dat ik na mijn zeven erkende mijnjaren nu eindelijk mijn verdiende pensioen gekregen heb ,ik dank u ,en ik zal nog steeds komen naar de volgende vergaderingen.

 19. Beste Freddy , ik was gewoon naar Hasselt gegaan zoals ieder ander en heb na twee weken papieren gekregen om in te vullen wat de gezins toestand is, inkomsten van de vrouw en andere, daarna heb ik weer papieren ontvangen van het pensioenfonds waar de berekening op stond en toen is alles snel gegaan en heb mijn pensioen al ontvangen. m.a.w. ik heb gedaan wat iedereen moest doen naar de rvp in Hasselt gegaan en alles in zijn beloop laten gaan.groetjes

 20. men heeft het altijd mar over mijnwerkers pensioenen ,,,,,,of wordt het een gemend loopbaan pensioen? en hoe wordt het berekent?

 21. hallo ,
  ik ben een ex-mijnwerker die gewerkt heeft in Eisden mijn en in Beringen mijn van 17/09/1985 tot 31/01/1990 ik heb de regeling van Bruto 500.000 fr. getekend ik heb geen statuut maar wel mijnwerkerslening ontvangen voor mijn huis.Voor de lening ben ik wel een mijnwerker maar voor het statuut niet dat vond ik nogal raar , mijn vraag is voor wanneer is er een bijeenkomst v.d. ex-mijnwerkers. Dank U. MVG

  1. Hallo Ozdemir,

   Volg de berichtgeving op de website + als er iets speciaals gebeurt, verwittigen we iedereen per mail.

   Mvg

   Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.